Huskurer & helhetsterapi

FörfattareGunilla Boman
Info om bokenInb. 392 sidor, 32 illustrationer samt en mängd faktarutor och recept.
ISBN9789188362162
Utgivningsår2002

Boken bygger på 27 intervjuer som gjorts av Gunilla Boman, som även skrivit övrig text, förutom avsnitten Om sambandet med naturens väsen, som skrivits av Mariana Stjerna, Meditation och affirmationer av Eva Jagrell samt Elisabeths bästa hurskurer och Tjugo svenska medicinalväxter, som skrivits av Elisabeth Hoppe.

Om boken:

Det här är en reviderad utgåva av boken, som kom ut första gången 1989 på ICA bokförlag. Boken handlar om att hitta “nya” vägar till hälsa, balans och harmoni, eller helt enkelt att börja leva enligt naturlagarna igen, så som människor gjorde förr. Den bygger på 27 intervjuer om bl.a. luften, vattnet, jorden, osynliga störningsfält, varför vi blir sjuka, mat som medicin, örter, kosttillskott, näringsterapi, homeopati, hydroterapi, magnetterapi, meditation, musikavslappning och färghealing samt innehåller en mängd huskurer och goda råd som rör hälsan.

Sidantalet har ökat från 320 till 392 sidor, alltså med 70 sidor! Materialet har uppdaterats, några avsnitt har utgått och andra har tillkommit. Nya intervjuer har gjorts om hälsa och tankens kraft, om näringsterapi och den nya tidens sjukdomar, om modern magnetterapi, musikavslappning, aromaterapi och qigong.

I naturen finns bot för de flesta sjukdomar. Det har människan vetat i årtusenden. Förr hade man mycket mer kunskap om naturens helande krafter: solljus, ren luft, rent vatten, näringsrik jord, läkeväxter etc. men det var innan de moderna, syntetiska medicinerna med sina snabbverkande resultat (och biverkningar) gjorde sitt intåg.

Idag börjar människor inse att något gått snett, för trots överflöd av mat och tillgång till allehanda mediciner blir vi inte friskare. Varför? Det talas mycket om miljöförstöring och hur vi förgiftat vår jord, luften och vattnet, och naturligtvis påverkar det oss negativt, men få människor tänker på att vi behandlar vår inre miljö lika illa genom att äta en undermålig kost, missbruka njutningsmedel, stressa för mycket