Hälsokostlexikon med grundrecept

FörfattareGunilla Boman
Info om bokenInb. 256 sidor, 85 nya fräscha färgteckningar på grönsaker, bär och frukter och 12 helsidesbilder i färg.
ISBN9789188362179
Utgivningsår2005

Lexikonet är sammanställt av Gunilla Boman och de fina färgteckningarna på grönsaker och frukt m.m. har gjorts av Gunnel Ginsburg.

Om boken:

Det här är en reviderad utgåva av boken, som kom ut första gången 1984 på ICA bokförlag. Den innehåller ca 1 200 uppslagsord om frukter, bär, grönsaker, rotfrukter, baljväxter, fullkorns- och mjölkprodukter, hälsolivsmedel, näringsämnen, örter, naturläkemedel, kosttillskott, viktminsknings- och utrensningsprodukter samt naturliga hudvårdsprodukter m.m.

Här ges också kortfattad information om GI och andra populära kostmetoder samt en mängd goda råd och tips om allt som rör kostens betydelse för hälsan. Dessutom finns det närmare 150 goda och näringsrika recept och grundrecept på vegetarisk mat.

Hälsokostlexikon med grundrecept vänder sig till alla vakna och vetgiriga människor som vill ta eget ansvar för sin hälsa och som tror på att det går att förebygga vällevnadssjukdomar genom att ta reda på vad som orsakar dem och sedan göra tvärtom – dvs. börja leva sunt, ta hand om sig själva och sina barn på bästa sätt samt njuta av livet och allt vad naturen har att erbjuda.

Boken är rikt illustrerad med 85 färgteckningar och 12 helsidesbilder i färg.