Sanna och tossingarna

Författare:Eva Brenckert
E-post:eva.brenckert@gmail.com
Info om boken:För barn i åldern 6–9 år. Inbunden, 64 sidor, ett 20-tal teckningar i fyrfärg, varav 12 helsidor. Illustrationerna har gjorts av Nina Roegind.
ISBN:9789188362599
Utgivningsår:      2015

Eva Brenckert är journalist, filmare och författare. Hon har tidigare gett ut Tristan och Isolde för barn, Lindskog Förlag, Petter och kärleken, Petter i skolan, Petter i full fart och Petter och skelettet, B.Wahlströms, samt Arvid vill inte flytta, JM.

Hon har också skrivit några vuxenböcker.

Om boken:

Sanna, som bor ensam med sin pappa i en lägenhet, blir ofta retad i skolan för att hon är lång och smal. Spinkis kallar de andra barnen henne. Därför gillar hon inte att gå i skolan. Hon har ingen riktig kompis där, tycker hon. Till och med Staffan som hon brukar leka med, och som hon bor granne med, sviker henne när Oskar kommer.

En dag, just när hon ska kasta sig från plinten skriker Oskar: ”Få se nu då Tändsticks-Tarzan!” Sanna tappar balansen och ramlar rakt ner i golvet. Alla skrattar. Till och med Staffan fnissar.

Hon springer därifrån, ut från skolan och rakt in i skogen. Hon springer tills hon inte orkar längre. Då sätter hon sig ner och lutar ryggen mot ett träd.

”Dit går jag aldrig mer”, säger hon högt för sig själv. ”Varför inte det?” En ljus och hemtrevlig röst svarar någonstans i trädet.

Svisch, svosch, så tumlar något ner från stammen och landar framför Sanna. ”Hej, Ruttis heter jag!” säger en liten glad och rund figur med flätor som står åt alla håll kring huvudet.

Och så börjar äventyret…