Böcker >> Personlig och andlig utveckling >> Fjärilskokongen
 
Fjärilskokongen
 

 
Slutsåld

Tillbaka

Författare: Barbro Högstrand
E-post: barbro.hogstrand@hotmail.com
Info om boken: Häftad, 72 sidor
Normalpris: 125.00 kr kr inkl. moms 6%
ISBN: 978-91-88362-47-6
Utgivningsår:       2009
 
Barbro Högstrand är författare och mamma till fem barn från tre olika världsdelar. Hon har tidigare gett ut bl.a. A som i Adam och autism och Hur gick det sen? – om Adam, autism och ett vuxenliv på Solrosens Förlag.

 
Om boken:
Så här säger hon om denna bok:
”Att klara av att ta del av Fjärilskokongen är redan det ett steg på vägen till förändring! Läsaren kan känna igen sig i själva rädslan och lyckas förhoppningsvis till slut få mod att ta det första steget ut mot friheten. Kunde jag, så kan alla! Tro mig!”

Kapitelrubriker
Alltings början 10
Så hände det 25
Sveket 31
Ett andra äktenskap 36
Barn – livets mening? 42
Kan fobi smitta? 49
Svåra ögonblick 54
Som en fjärils utveckling 58
Att ifrågasätta också sin fobi … 64
Förändringen, friheten 69
 
Smakprov ur boken:
Jag såg aldrig mer framåt med glädje. Möjligen på det som skulle ske långt fram, det som egentligen ännu var tänkbart att avstå ifrån utan att jag behövde avslöja min rädsla.

Yrseln och illamåendet från biobesöket förföljde mig så snart jag hamnade i instängda miljöer. Det blev omöjligt att vistas inomhus utan att ha en ”flyktväg” i form av ett fönster på glänt eller en öppen dörr ...

Annars försvann jag bort från situationen, hem till det jag kände som tryggheten, men också nederlaget.

Tvångsföreställningar, inte ovanliga i tonåren, blev nu min ryggrad. Jag måste lägga kläderna på ett visst sätt, borsta tänderna på exakt samma sätt ... aldrig stoppa ner nyckeln innan jag kommit utanför porten en bit, utifall jag skulle behöva rusa tillbaka igen …

Jag blev en mycket skötsam ung kvinna. Annars kunde något hemskt inträffa. Skamkänslan tog omedelbart ett strupgrepp på mig. Ingen fick veta. Ingen skulle kunna förstå.

Tillbaka