Böcker >> Personlig och andlig utveckling >> Gränslöst liv
 
Gränslöst liv
 

 
Antal:

Pris:
218.00 kr
(inkl. moms 6%)
Till bokshopen - Tillbaka

Författare: Annastina Vrethammar
Hemsidan: Länk till hemsidan
Info om boken: Inbunden 256 sidor
Normalpris: 218.00 kr kr inkl. moms 6%
ISBN: 91-88362-28-0
Utgivningsår:       2003
 
Annastina Vrethammar är välkänd skribent och föreläsare. Som kursledare och konsult i personlig utveckling har hon nått framgångsrika resultat med hjälp av metoder som beskrivs i hennes första bok Tänk dig ett bättre liv, som tryckts om flera gånger och som sålt i närmare 30.000 exemplar.
Annastina Vrethammar är fil.mag. och arbetade som lärare innan hon styrdes in på sin nya bana. Se vidare hemsidan, adress ovan.
 
Om boken:
Den här boken, som är fylld av insikter, visdom och magi, handlar om tankens kraft, vårt fria val och våra gränslösa möjligheter bortom den tredimensionella vardagen.

Innehåll:
Att vinna kungariket
Flera universum
Reinkarnation – en ansvarsfull gåva
Den så kallade döden
Medvetanderesor
Kanalisering
Änglar finns
Möten med medier och helare
Kraftens instrument
Andens kirurger
Helande toner
På väg till Sardinien
Bakgrundsböcker – ett litet urval
 
Recensioner:
Ur Bibliotekstjänsts utlåtande av Clas Svahn:
"Annastina Vrethammar bygger sin bok främst på personliga erfarenheter, händelser hon varit med om men också sådant hon har läst. Genom resor, kurser och möten med helare och människor som kan kanalisera har hon byggt upp en stor erfarenhetsbas. En rad svenska och utländska medier beskrivs och de flesta har författaren själv träffat.

Stora delar av boken är diskussioner och spekulationer kring vad dessa fenomen betyder. Själv tvekar författaren inte utan är övertygad om att våra sinnen inte stannar vid de fem accepterade och att livet fortsätter efter döden. ... De andliga krafterna kan enligt henne påverka vårt materiella liv. Änglar, ut ur kroppen-upplevelser och andar tas också upp. Sammantaget vänder sig boken till människor med en andlig livssyn, den låter bevisen stanna vid berättelser och övertygelser och är nog mera tänkt att skänka tröst än kunskap."

Recension av Gunnar Martin Aronsson ur Sökaren:
Annastina Vrethammars nya bok är, tycker jag, en följdriktig fortsättning på hennes tidigare studier av affirmationernas och det positiva tänkandets teori och praktik (Tänk dig ett bättre liv, 1988).

I Gränslöst liv presenterar hon flera intressanta förgrundsgestalter inom en alternativ världsbild, bland dem Caroline Myss och den numera bortgångna Betty Shine (healing via översinnlig information). Hon besöker transmediet Sture Johansson, vars tillknutna ”ande” Ambres uppenbarligen betytt mycket för människor på grund av den djupa kunskap om våra livsvillkor som det mottagna materialet sägs vittna om. Andra föregivna utomfysiska identiteter, såsom Lazaris och Seth, får också en kortare introduktion. Någon plats för fördjupad diskussion kring dessa ”andars” läror finns dock ej.

Hon besöker också Monroe-institutet i Virginia, skapat av den särpräglade amerikanen Robert Monroe, som efter att ha upplevt hur en mystisk ljusstråle träffat honom nio gånger under några veckors intervall, lärde sig att medvetet lämna sin kropp. Monroe-institutet utbildar människor i medvetandeförändringstekniker, bland annat den numera rätt kända remote viewing, som enligt institutet används av underrättelsetjänsten för att erhålla information om hemligstämplade platser.

Annastina Vrethammar viker utrymme åt NDU (Nära-Döden-Upplevelser) vars dokumentation idag omfattar tiotusentals fall, inte minst genom den respekterade dödsforskaren Elisabeth Kübler-Ross’ omfattande material kring barns NDU. Slutligen avhandlar boken andra människors erfarenheter av konkreta änglavarelser och hennes egna upplevelser av ”änglavakt”. Exempelvis berättar Annastina Vrethammar om den gången då hon blev ”ledd” av osynliga varelser att förhindra en större bilolycka. För henne är det ställt utom allt tvivel att änglavarelser eller osynliga hjälpare existerar. Den andra, psykologiskt möjliga förklaringen, att det skulle röra sig om impulser från det undermedvetna, har hon numera lämnat bakom sig.

Författarens världsbild genomsyras, vad jag förstår, av föreställningen att det existerar en gudomlig ledning, vilket i det här fallet också betyder att det finns en grandios plan för hela mänskligheten. Därigenom passar alla de ovan nämna ämnesfälten in i helheten, som bitar i ett pussel. Jag tycker personligen att Gränslöst liv är läsvärd, just som en behändig överskådlig bild av hur den i en lokal aspekt mångskiftande men ändå i en bredare aspekt enhetliga ”alternativa” världsbilden håller på att växa fram. Dessutom presenterar författaren sin personliga övertygelse med ett slags stillsam självklarhet utan åthävor. Den som inte delar hennes världsbild kan åtminstone inte klaga på språket, som är kristallklart och dessutom helt i avsaknad av den pratighet som behäftar många amerikanska böcker inom samma ämnesfält.
 
Smakprov ur boken:
Ett smakprov ur kapitlet "Möten med medier och helare": "Giovannino var fiskare. Den 13 december 1985 begav han sej som vanligt ut tidigt på morgonen för att fiska..." När han kom hem kände han att han behövde lägga sig:

"Han lägger sig på sängen i mörkret. Plötsligt uppenbarar sej Jesus i rummet. Fysiskt! Han är omstrålad av ett intensivt ljus och ljus strålar också från hjärtat... Var det trötthet? Var det inbillning?" Han somnar nästan och så händer det igen.

Nästa dag upprepas synerna och han ser Via Dolorosa på den långa sovrumsväggen. "Under två månader efter alla dessa omvälvande upplevelser frågar sej Giovannino hela tiden... Vad händer mig? Vad pågår? Han ber om svar.

En dag är han på väg till hamnen. En man i trettioårsåldern står i dörren till sitt hus. I sjutton år har han haft fel på skelettet och måste bära korsett... När Giovannino passerat vänder sej mannen plötsligt om efter honom och säger: 'Ta på mej'. Giovannino blir överraskad... Han känner sig generad men så säger han: 'Gå in igen', följer mannen in i huset och frågar var det gör ont. När mannen beskriver sin smärta... uppmanar Il Signore (Herren) Giovannino att sätta fingret just där. Mannen ropar till honom: 'Ta bort handen, det brinner!'...

Mannen blir omedelbart frisk och tar av sig sin korsett. På en dag vet hela byn vad som hänt. Massor av människor strömmar till.
Tillbaka