Böcker >> Personlig och andlig utveckling >> Tarot - den inre världsomseglingen
 
Tarot - den inre världsomseglingen
 

 
Slutsåld

Tillbaka

Författare: Thomas Jönsson
Hemsidan: Länk till hemsidan
Info om boken: Häftad, 216 sidor, 25 sv/v foton och 85 tarotkort avbildade i sv/v.
Normalpris: 185.00 kr kr inkl. moms 6%
ISBN: 91-88362-01-9
Utgivningsår:       1991
 
Thomas Jönsson ger personlig vägledning samt håller föredrag, kurser och utbildningar i astrologi, tarot och inre utveckling.
Han har tidigare gett ut bästsäljaren Tarot – den inre världsomseglingen (Solrosens Förlag 1991) som sålt i över 20.000 ex.

OBS! Boken är slutsåld.
 
Om boken:
En omtyckt introduktion och vägledning till tarotkortens mytomspunna värld och symbolspråk.
Boken har sålts i mer än 20 000 ex och efterfrågas fortfarande.

Tarot – den inre världsomseglingen, som vänder sig till både nybörjare och mer insatta, är en introduktion och vägledning till tarotkortens mytomspunna värld. Tarotleken kan sägas utgöra ett slags samlad levnadsvisdom. Varje kort i den Stora Arkanan motsvarar ett utvecklingsstadium i det mänskliga medvetandet.

Tarotkorten talar ett symboliskt språk som kan förstås av vårt inre. När vi använder korten aktiveras intuitionen – den inre rösten. På så vis kan vi uppnå ökad självkännedom och större helhet. Mötet med korten sätter igång processer som kan få oss att handla mer medvetet än tidigare och börja se oss själva och våra medmänniskor som vi egentligen är, bortom missuppfattningar och negativitet.

Tarotkorten hjälper oss att gå in under ytan och hitta nya sammanhang som tidigare varit blockerade. De ger oss insikter att hitta själva kärnan i olika frågor men också lösningar och utvägar.
 
Recensioner:
Ur Bibliotekstjänsts utlåtande av Nils-Olof Jacobson:
"Korten används för att ge symbolisk kunskap om tillvarons dolda (esoteriska) aspekter... Förf. anser att kortens bildspråk, som delvis anknyter till Jungs 'arketyper', aktiverar fantasi och intuition och därigenom kan bidra till att ge nya insikter och ökad självkännedom. Förf. beskriver hur man kan arbeta med korten för egen eller andras räkning och ger utförliga tolkningsförslag till varje kort. Framställningen är klar och redig och kan följas av den som vill använda korten praktiskt. Boken illustreras av svartvita foton samt tarokort ur olika lekar."

Ana Martinez i Svenska Dagbladet:
"Det är en märklig bok i all sin opretentiösa visdom... Även den strängaste agnostiker kommer att fängslas av en mycket annorlunda tolkning av verkligheten."
 
Tillbaka