Böcker >> Personlig och andlig utveckling >> Med plats för själen
 
Med plats för själen
 

 
Antal:

Pris:
120.00 kr
(inkl. moms 6%)
Till bokshopen - Tillbaka

Författare: Eva Jagrell
Hemsidan: Länk till hemsidan
E-post: verandan@telia.com
Info om boken: Häftad, 80 sidor, 7 färgbilder
Normalpris: 120.00 kr kr inkl. moms 6%
ISBN: 91-88362-07-8
Utgivningsår:       1994
 
Eva Jagrell har arbetat som högstadielärare och lyriker. Sedan mitten av 1970-talet leder hon kurser i meditation och livsåskådningsfrågor. Hon arbetar även med skrivarkurser och har gett ut flera lyrikböcker, bl.a. Den största friheten.
 
Om boken:
Boken handlar om mod, växande och helhet. Det här är en lyrisk meditationsbok med tänkvärt innehåll om hur man uppnår balans och harmoni i livet; en utmärkt present- och studiecirkelbok. Fina färgbilder för meditation samt en studiehandledning ingår.

I Österlandet har man alltid sett människan som en helhet. Där har man inte splittrat upp henne i olika delar som hos oss: kropp, känslor, intellekt, själ och ande. Alla dessa delar påverkar, samspelar och återspeglar varandra. Det är när vi upplever dem förenade och i balans som vi finner harmoni och livsglädje. Om detta handlar den här boken, som vill ge mod och vara ett ljus i mörkret.
 
Recensioner:
Helmer Lång, kulturjournalist/kritiker, Skånska Dagbladet:
"Lyrikens själsläkande kraft har jag upplevt många gånger... en diktare som fint och vältaligt kan formulera tankarna är Eva Jagrell. Jag har följt hennes dikter från debuten 1975... (Dikterna i) hennes nya bok... har samma direkta väckande tilltal som tidigare... Men nu har Jagrell också en direkt pedagogisk avsikt. Hon har länge praktiserat meditation och vill lära ut konsten med denna lilla handledning, som snarast bör kallas en lyrisk meditationsbok...

Detta är en så levande, vital och viktig bok att man skulle kunna citera sida upp och sida ner i den om skillnaden mellan ego och ande, om förhållandet manligt/kvinnligt, om glädje och sorg, om kvantfysiken och vår delaktighet i 'skapelseansvaret' – ja, detta sista måste ni läsa själva, jag förmår inte återge det utan långa citat...

Boken avslutas med några sidor direkt studiehandledning, så var och en kan med hjälp av denna och bokens dikter lära sig den värdefulla konsten att meditera och sålunda stärka sin själs krafter."

Ur Bibliotekstjänsts utlåtandet av Irene Ahlberg:
"Författaren är lärare och lyriker och har tidigare utkommit med sex diktsamlingar och en barnbok... Utifrån detta helhetsperspektiv bjuder författaren med hjälp av dikter, prosastycken och vackra bilder på tänkvärda och kloka ord som är avsedda att ge inspiration och mod att finna livsglädje och harmoni i en värld som ofta kan upplevas som kaotisk.

Och författaren lyckas väl med denna avsikt. Språket är vackert utan att förfalla till platthet, diskussionen engagerande. Bildmaterialet är väl valt av sju olika konstnärer.

Den avslutande studiehandledningen med förslag på diskussionsfrågor gör denna lilla vackra bok även lämplig att använda i studiegrupper och litteraturlistan ger tips om böcker för fortsatt läsning.

Gustaf Berglund, leg. psykoterapeut, Socionomen:
"Att presentera innehållet i Eva Jagrells lilla bok Med plats för själen låter sig inte göras så lätt. Ändå måste jag på en gång säga att det är en bok jag tycker mycket om och gärna rekommenderar... Eva Jagrells budskap... är att människor måste tillåtas, och tillåta sig själva, att bejaka sin helhet. Alla våra känslor är acceptabla, inte bara de trevliga, ty...

Den som aldrig
skådat avgrunderna
får aldrig uppleva
de himmelska höjderna
Den som aldrig
skrikit i ångest
snyftat i förtvivlan
förbannat i vrede
kommer aldrig någonsin
att gråta i glädje
över tonerna
från en silverflöjt."
 
Tillbaka