Böcker >> Hälsa, naturmedicin och alt. terapi >> Huskurer & helhetsterapi
 
Huskurer & helhetsterapi
 

 
Antal:

Pris:
250.00 kr
(inkl. moms 6%)
Till bokshopen - Tillbaka

Författare: Gunilla Boman
Hemsidan: Länk till hemsidan
Info om boken: Inb. 392 sidor, 32 illustrationer samt en mängd faktarutor och recept.
Normalpris: 250 kr inkl. moms 6%
ISBN: 91-88362-16-7
Utgivningsår:       2002
 
Boken bygger på 27 intervjuer som gjorts av Gunilla Boman, som även skrivit övrig text, förutom avsnitten Om sambandet med naturens väsen, som skrivits av Mariana Stjerna, Meditation och affirmationer av Eva Jagrell samt Elisabeths bästa hurskurer och Tjugo svenska medicinalväxter, som skrivits av Elisabeth Hoppe,
 
Om boken:
Det här är en reviderad utgåva av boken, som kom ut första gången 1989 på ICA bokförlag. Boken, handlar om att hitta "nya" vägar till hälsa, balans och harmoni, eller helt enkelt att börja leva enligt naturlagarna igen, så som människor gjorde förr. Den bygger på 27 intervjuer om bl.a. luften, vattnet, jorden, osynliga störningsfält, varför vi blir sjuka, mat som medicin, örter, kosttillskott, näringsterapi, homeopati, hydroterapi, magnetterapi, meditation, musikavslappning och färghealing samt innehåller en mängd huskurer och goda råd som rör hälsan.

Sidantalet hör ökat från 320 till 392 sidor, alltså med 70 sidor! Materialet har uppdaterats, några avsnitt har utgått och andra har tillkommit. Nya intervjuer har gjorts om hälsa och tankens kraft, om näringsterapi och den nya tidens sjukdomar, om modern magnetterapi, musikavslappning, aromaterapi och qigong.

I naturen finns bot för de flesta sjukdomar. Det har människan vetat i årtusenden. Förr hade man mycket mer kunskap om naturens helande krafter: solljus, ren luft, rent vatten, näringsrik jord, läkeväxter etc. men det var innan de moderna, syntetiska medicinerna med sina snabbverkande resultat (och biverkningar) gjorde sitt intåg.

Idag börjar människor inse att något gått snett, för trots överflöd av mat och tillgång till allehanda mediciner blir vi inte friskare. Varför? Det talas mycket om miljöförstöring och hur vi förgiftat vår jord, luften och vattnet, och naturligtvis påverkar det oss negativt, men få människor tänker på att vi behandlar vår inre miljö lika illa genom att äta en undermålig kost, missbruka njutningsmedel, stressa för mycket och motionera för lite samt glömma bort att ge själ och ande näring.

Att bryta mot naturlagarna får konsekvenser förr eller senare. Det är därför hög tid att vi själva tar ansvar för vår hälsa. Vad det handlar om är att skaffa sig kunskaper och insikter samt vilja att förändra sitt liv. Det är det den här boken vill hjälpa till med.

Innehållsförteckning:
1. Förutsättningar för liv (om solen, luften, kranvattnet, jorden och livskraften i vatten och föda)
2. Varför blir vi sjuka? (om sambandet kropp, själ och ande, om sambandet med naturens väsen samt om hälsa och tankens kraft) 3. Osynliga störningsfält (om hur negativa energier påverkar oss)
4. Mat som medicin (om Föllingekosten, om makrobiotisk kost, om levande föda och om Svansteinkosten)
5. Kloka gummors special (om Elisabeth Hoppes bästa huskurer, om råd för känsliga magar och om sittbad - ett universalmedel)
6. Den nya tidens medicin (om kosttillskott, om näringsterapi och den nya tidens sjukdomar, om homeopati, antroposofisk medicin och modern magnetterapi, om ögonträning och öronmassage, om muskeltestning, hydroterapi och qigong)
7. Meditation och subtila terapier (om meditation, färgterapi, musikavslappning och aromaterapi)
8. Från naturens apotek (om tjugo svenska medicinalväxter, naturliga läkemedel, huskurer och naturmedel)
* Appendix (litteratur och källor, adresser och register)
 
Recensioner:
Ur Bibliotekstjänsts utlåtande av Nils-Olof Jacobson:
"Boken innehåller 27 intervjuer om 'nya vägar till hälsa'. Huvudavsnitten beskriver förutsättningar för hälsa i vår omgivning, tankens kraft, vårt samband med naturen och med subtila energier, mat som medicin, huskurer och örtmediciner och ett tiotal områden inom alternativ läkekonst...

Författaren intervjuar företrädare för trosriktningar och läkemetoder. De varierar från homeopati, hydroterapi och qigong till användning av kostsamma magnetmattor. Författaren svarar för några översiktliga artiklar samt för inlagda faktarutor och kommentarer. Det finns många recept och huskurer.

I två alfabetiska förteckningar kommenteras 'Naturliga läkemedel' samt 'Huskurer och naturmedel' för olika sjukdomar. Intervjuerna är väl strukturerade och lättlästa, med några teckningar och diagram... Boken ger en representativ överblick över nutida strömningar inom alternativ terapi. Den vänder sig till läsare intresserade av en orientering om komplementär egenvård och läkekonst. Boken är mycket omarbetad, så förra upplagan bör bytas."

Ur recension i Hälsorevyn:
"Den här boken har ambitionen att hjälpa läsaren att hitta tillbaka till de naturlagar som styr liv och hälsa. Den förmedlar massor av kunskap; om solens, luftens och jordens helande kraft, om osynliga störningsfält, maten som medicin, kosttillskott, homeopati, vattenterapi, meditation och färgterapi, om läkeväxter och huskurer och mycket annat. Den bygger på intervjuer med människor som arbetar inom dessa områden, och den öppnar massor med dörrar.

Boken hör till det mest utförliga och brett orienterade om alternativa hälsometoder som finns att tillgå idag. Huskurer, råd och recept gör den till en praktisk uppslagsbok."

Brev från Inga Olsson:
Hej Gunilla Boman. Tusen tack för boken! Jag är så innerligt glad att jag beställde den. Tack vare den kom jag i kontakt med Ingrid Franson på IFM-kliniken i Falun. Jag hade mått väldigt dåligt i över två år efter att ha bott i ett mögelhus. Illamående varje dag och ont i musklerna och sömnproblem. Livsglädjen var totalt borta.

Nu redan efter två veckor mår jag mycket, mycket bättre. Jag har lagt om till vegetarisk kost och fått nåt stärkande för mina njurar som hade blivit överansträngda efter boendet i mögelhuset.

Det finns oxå mycket mera i boken som är kanonbra. Än en gång tusen tack!

Mvh
Inga Olsson
 
Tillbaka