Böcker >> Hälsa, naturmedicin och alt. terapi >> Hälsokostlexikon med grundrecept
 
Hälsokostlexikon med grundrecept
 

 
Antal:

Pris:
259.00 kr
(inkl. moms 6%)
Till bokshopen - Tillbaka

Författare: Gunilla Boman
Hemsidan: Länk till hemsidan
Info om boken: Inb. 256 sidor, 85 nya fräscha färgteckningar på grönsaker, bär och frukter och 12 helsidesbilder i färg.
Normalpris: 259 kr inkl. moms 6%
ISBN: 91-88362-17-5
Utgivningsår:       2005
 
Lexikonet är sammanställt av Gunilla Boman och de fina färgteckningarna på grönsaker och frukt m.m. har gjorts av Gunnel Ginsburg.
 
Om boken:
Det här är en reviderad utgåva av boken, som kom ut första gången 1984 på ICA bokförlag. Den innehåller ca 1 200 uppslagsord om frukter, bär, grönsaker, rotfrukter, baljväxter, fullkorns- och mjölkprodukter, hälsolivsmedel, näringsämnen, örter, naturläkemedel, kosttillskott, viktminsknings- och utrensningsprodukter samt naturliga hudvårdsprodukter m.m.

Här ges också kortfattad information om GI och andra populära kostmetoder samt en mängd goda råd och tips om allt som rör kostens betydelse för hälsan. Dessutom finns det närmare 150 goda och näringsrika recept och grundrecept på vegetarisk mat.

Hälsokostlexikon med grundrecept vänder sig till alla vakna och vetgiriga människor som vill ta eget ansvar för sin hälsa och som tror på att det går att förebygga vällevnadssjukdomar genom att ta reda på vad som orsakar dem och sedan göra tvärtom – dvs. börja leva sunt, ta hand om sig själva och sina barn på bästa sätt samt njuta av livet och allt vad naturen har att erbjuda.

Boken är rikt illustrerad med 85 färgteckningar och 12 helsidesbilder i färg.
 
Recensioner:
Eva-Greta Vilnegård för Bibliotekstjänst:
”Via medierna nås vi dagligen av mer eller mindre seriöst förmedlad information om produkter och rön rörande hälsokost. En allt vidare krets av kostmedvetna konsumenter behöver enkel, saklig information utan inslag av förvirring, missförstånd eller skärmselrapporter. I lexikonformat förmedlas på ett enkelt och lättfattligt vis kunskapsinformation, råd och tips om hälsokostbutikernas varugrupper och sortiment, som också till en del återfinns i vanliga livsmedelsbutiker.

Författaren har ej som mål att beskriva produkterna heltäckande i sin bok inom detta snabbt expanderande område med ständigt nya produkter. Ledorden är kunskap, medvetenhet och självrespekt för att kunna göra trygga, hälsosamma matval. Kostens betydelse för hälsa presenteras konkret genom 150 näringsrika vegetariska recept, därav ett flertal grundrecept. Små enkla färgillustrationer återfinns utspridda i texten med tydlig återkoppling till det beskrivna. Boken avslutas med litteraturförteckning, adresser och receptregister”.

Ur Hälsokällan, Allas: En riktig guldgruva för den vetgirige är Gunilla Bomans ”Hälsokostlexikon med grundrecept”. Den börjar med Acerola-tabletter och slutar med övervikt. Däremellan förklaras så mycket som 1 200 ord angående det mest om hälsokost och naturläkemedel. Utöver olika livsmedel som bär, frukt och grönsaker beskrivs kosttillskott liksom olika hälsoriktningar som exempelvis Ayurveda och GI.”
 
Tillbaka