Böcker >> Hälsa, naturmedicin och alt. terapi >> Bli av med din övervikt
 
Bli av med din övervikt
 

 
Slutsåld

Till bokshopen - Tillbaka

Författare: Boris Aranovich
Hemsidan: Länk till hemsidan
Info om boken: Häftad, 160 sidor, 50 sv.v.teckningar.
Normalpris: 165 kr inkl. moms 6%
ISBN: 91-88362-21-3.
Utgivningsår:       2001
 
Boris Aranovich är född i Ryssland och har arbetat över 30 år med alternativ medicin. Han har studerat psykoterapi, anatomi och fysiologi samt österländsk medicin. Sedan 1992 bor han i Sverige och arbetar bl.a. som lärare och kursledare på Axelsons Gymnastiska Institut. Han har gett ut ett flertal böcker.

Hans företag heter Människans Resurser AB, Hantverkargatan 42B, 112 21 Stockholm, se vidare på hemsidan.

OBS! Boken är slutsåld.
 
Om boken:
Tanken med den här boken är att hjälpa överviktiga att förstå de mekanismer som styr kroppsvikten och lära sig påverka dem, så att de kan bli av med sin övervikt en gång för alla.

Vad beror det på att en del blir överviktiga och andra inte, trots att man äter ungefär samma sorts och lika mycket mat? Orsaken är, säger Boris Aranovich som skrivit den här boken, att vissa människor lider av balansstörningar i de mekanismer som styr normal vikt.

Övervikt handlar inte i första hand om för stort energiintag och för lite motion, vilket de flesta människor tror. Tanken med den här boken är att hjälpa överviktiga att förstå de mekanismer som styr kroppsvikten och lära sig påverka dem, så att de kan bli av med sin övervikt en gång för alla.

I boken presenteras ett 6-veckorsprogram där författaren lär ut en ideomotorisk rörelsemetodik som förbättrar blod- och energicirkulationen i de inre organen, samt psykomanuell terapi, en slags mental akupunktur. Du får också lära dig att använda tankens kraft och omprogrammera ditt undermedvetna. Och det bästa av allt, du behöver inte ägna mer tid än en halvtimme om dagen åt allt detta. Programmet kompletteras med information om optimal kost och lätt motion i form av dans.
 
Recensioner:
Ur Bibliotekstjänsts utlåtande av Charlotte Berglund:
"Tvivel och oro är framgångens fiende nummer ett. Detta är författarens övertygelse och utgångspunkten för denna bok som kombinerar mental träning och healing. Grundidén är att återställa balansen i hjärnan, nervsystemet och energicirkulationen med hjälp av de inre bilder man själv skapar.

Metoden, som kallas för ideomotorisk rörelsemetodik, är en form av mental träning som man utför tillsammans med psykomanuell terapi. Det är en teknik som går ut på att man genom att lägga händerna på olika energicentra i kroppen kan omfördela och flytta kroppens energi så att balans uppstår.

Kost- och motionsråden har den vedertagna inriktningen, men författaren ger även råd om livsmedel som främjar produktionen av de signalsubstanser som styr vår psykiska hälsa. Ett träningsprogram på sex veckor ingår."
 
Tillbaka