Böcker >> Hälsa, naturmedicin och alt. terapi >> Energiterapi - en väg till inre harmoni
 
Energiterapi - en väg till inre harmoni
 

 
Antal:
- Utgått, ett fåtal kvar på förlaget
Pris:
190.00 kr
(inkl. moms 6%)
Till bokshopen - Tillbaka

Författare: Ann-Christine Kinghed
E-post: kinghed@swipnet.se
Info om boken: Inbunden, 144 sidor.
Normalpris: 190 kr inkl. moms 6%
ISBN: 91-88362-22-1
Utgivningsår:       2001
 
Ann-Christine Kinghed är socionom med psykoterapiutbildning och har arbetat med bl.a. alkohol- och drogberoende människor. Hon har kompletterat sin utbildning med en alternativ behandlingsmetod som kallas Connemarametoden och som består av qigongens grundtankar, healing och kinesiologi (muskeltest).

Ann-Christine Kinghed nås på telefon 0521-223 112, fax 0530-206 60, e-post kinghed@swipnet.se och under adress Vårlöksvägen 8, 468 34 Vargön
 
Om boken:
En revolutionerande behandlingsmetod inom socialtjänst, sjukvård och psykiatri

Den här boken kan med fördel läsas av alla som är intresserade av sin egen inre utveckling. Men huvudsyftet är att förmedla vad som möjliggör en utveckling bland klienter och personal inom ett av de tyngsta och svåraste arbetsområdena i Sverige – socialtjänsten. Den metod som beskrivs kan även användas inom sjukvården och psykiatrin.

Energiterapi är ett samlat begrepp för mental kinesiologi, energitransformering och beteendeträning/målfokusering. Metoden lärde sig författaren på det alternativa friskvårds- och utvecklingscentret Connemara i Dalsland tillsammans med sin arbetsgrupp, som sedan försökte införa samma behandlingsmetoder för klienterna som gruppen själv fått stor hjälp av. I boken beskrivs hur det gick till. Här finns även intervjuer med Connemarametodens grundare samt några fallbeskrivningar.

Utgångspunkt för metoden är att allt är energi, och om energin i kroppens energisystem är blockerad, t.ex. på grund av barndomstrauman och svåra upplevelser, kan den inte flöda fritt och man mår inte bra vare sig psykiskt eller fysiskt. Genom att tillföra eller transformera energi kommer man i balans.
 
Recensioner:
Ur Bibliotekstjänsts utlåtande av Nils-Olof Jacobson:
"Ann-Christine Kinghed är socionom med utbildning i psykoterapi och erfarenhet från bl.a. arbete med alkohol- och drogmissbrukare. Hon berättar om erfarenheter av Connemarametoden, en form av "energiterapi". Den innehåller inslag från qigong och bygger till stor del på kinesiologi, dvs. energibalansering genom handpåläggning.

Författaren gick först själv igenom behandlingen med genomgripande positiv verkan både för henne och hennes barn. Hon inspirerade sina kolleger att också pröva. Senare kunde metoden användas som ett friskvårdsprogram för somliga klienter, med mycket positiva resultat. Hon beskriver detta händelseförlopp, återger fallbeskrivningar och argumenterar för användning av metoden i socialtjänstens rehabiliteringsarbete...

Författaren diskuterar de problem det innebär att försöka få en sådan metod godkänd för användning. Hon är inspirerad av bl.a. reinkarnationsläran och astrologin, som ägnas ett kapitel. Texten är lättläst, enkelt berättande. Boken vänder sig till läsare intresserade av alternativa behandlingsmetoder."
 
Tillbaka