Böcker >> Barn och ungdom >> Vad händer efter döden, mamma?
 
Vad händer efter döden, mamma?
 

 
Antal:

Pris:
120.00 kr
(inkl. moms 6%)
Till bokshopen - Tillbaka

Författare: Mariana Stjerna
E-post: mariana.stjerna@telia.com
Info om boken: Inbunden, 64 sidor, 11 färgteckningar av Ingela Bergmann.
Normalpris: 120 kr inkl. moms 6%
ISBN: 91-88362-06-X
Utgivningsår:       1995
 
Mariana Stjerna, som varit medial sedan barndomen, arbetade som språklärare ett antal år innan hon blev författare på heltid. Hon har skrivit flera andliga böcker, även barnböcker, och därutöver arbetat som medium (regressionsterapeut), hållit föredrag om och haft kurser i andlig utveckling och gammal visdom. Idag lever hon ett mer tillbakadraget liv i Ludvika men ägnar sig fortfarande åt att skriva böcker.
 
Om boken:
Jonna är sex år och längtar förskräckligt efter sin mamma som är död. Pappa säger att hon är i himlen och har blivit en ängel. Jonna vill så gärna söka reda på sin mamma, men hon vet bara inte hur.

En dag när hon sitter under sin gömmegran och gråter och längtar sträcks en grön hand ut från en springa i granens stam. Det är devan Pi, ett naturväsen som bor i granen, som kommer ut för att trösta henne. Hon vill gärna hjälpa Jonna att hitta sin mamma, och Jonna blir glad.

De far upp genom granstammen i hisnande fart och flyger ut i rymden precis som Stålmannen. Sen bär det av uppför himlatrappan och så börjar äventyret. På varje trappavsats får de vara med om något spännande och lärorikt.

Kommer Jonna att hitta sin mamma till slut?

 
Recensioner:
Mattias Berglund, 11 år, i Socionomen:
"Jag tycker att boken är mycket bra, så på en skala från 1 till 5 får boken en femma. Jag tror att boken är lämpligast för barn i åldern 6 till 9 år som har en förälder som nyligen avlidit. Illustratören Ingela Bergmann har gjort bilder till boken som faktiskt är lite småroliga. Författaren Mariana Stjerna har en härlig teori om döden som i alla fall jag hoppas är sann."

Så här tycker Nathalie Larsson, 12 år, som också läst boken:
"Den här boken gav glädje. Allt var så fint beskrivet. Den glädje, kärlek och ömhet som fanns i omgivningen gjorde att jag aldrig ville sluta läsa. Jag satt i min säng och läste tills jag blev trött, och fastän mamma kom och sa: 'Släck nu!' så gjorde jag inte det. Jag har tidigare varit enormt rädd för döden. Tänk att bara ligga i en kista och aldrig vakna... Men nu så är döden ett nytt liv där allt är bra, och du som varit stygg lär dig bli snäll igen. Nu är jag inte rädd för döden och man lär sig ta vara på livet man har, annars får man åka ner till jorden igen och försöka göra livet bra.

Jag vill tacka Mariana, som skrivit den här boken, enormt mycket och säga att jag aldrig tidigare känt en sån läsglädje och att jag hoppas på en fortsättning. Och du som läser den här boken kommer inte att ångra dig ett dugg. Tvärtom! Den här boken får fem solrosor av fem möjliga.

Ett tips! Läs den här boken många gånger för det kan hända att man glömmer dess innehåll. Tappa inte bort boken för den är din största skatt."

Gunilla Lundstedt, barnpsykolog:
"Vad händer efter döden, mamma?... beskriver en tänkt verklighet bortom döden. En liten flicka har förlorat sin mor, hon sörjer och saknar henne... Plötsligt händer det något – Jonna tas med på en rymdfärd tillsammans med en naturvarelse som heter Pi. På färden får Jonna veta vad som händer när man dör...

I själva verket är det reinkarnationsidén som beskrivs. För den som är öppen för en djupare tolkning av våra livsvillkor är detta stimulerande och tankeväckande läsning. Alla erfarenheter av det som är svårt och smärtsamt sätts in i ett sammanhang och ges betydelse. Det till synes meningslösa kan bli begripligt."

Helena Melind, som arbetar inom sjukvården:
"Boken är bra för att den täcker en stor åldersgrupp. Den är tröstande och tankeväckande för såväl barn som föräldrar. Den beskriver tunneln och ljuset som så många har hört talas om. Bilderna som illustrerar är fina och boken ger mycket av ett sagointryck eftersom den är skriven i äventyrsform. Den ger insikt och en glädjande syn på döden, som i sin tur kan ge människor en plattform så att de kan förmedla tröst själva.

Boken borde vara ett måste för sjukvårdspersonal, ja för alla andra människor också som arbetar med barn. Döden är ju 'dödsäker' och en av livets största frågor. Finns liv finns död i vår Moder Jords kretslopp.

Det var några egna kommentarer och en del från mina kollegor. Jag skall på mitt eget sätt försöka sprida information om denna bok. Stor kram från mig och min dotter, som älskar boken men inte funnit ut vad hon skall måla sig för bild om den."

 
Tillbaka