Böcker >> Personlig och andlig utveckling >> Med ett hjärta för alla
 
Med ett hjärta för alla
 

 
Antal:

Pris:
259.00 kr
(inkl. moms 6%)
Till bokshopen - Tillbaka

Författare: Joanna Eksand
Info om boken: Inb. 224 sidor, 16 färgbilder
Normalpris: 259.00 kr kr inkl. moms 6%
ISBN: 978-91-88362-67-4
Utgivningsår:       2020
 
Joanna Eksand (pseudonym) lever ett vanligt, mänskligt liv. De senaste åren har hon haft telepatisk kontakt med Gud, som inspirerat henne att läsa böcker i olika ämnen, se dokumentärer och reflektera över världen och tingens ordning. Det krävdes nämligen mer kunskap och erfarenhet om allt väsentligt för att kunna ta emot och förmedla det Gud ville ha sagt.

Fotograf:
De sexton trädbilderna i boken är tagna av Johan Arnmarker, som har en särskild passion för att skapa kontakt mellan människa och natur med sina bilder. – Trädet är en vacker symbol för livet, säger Gud, med rötterna i jorden och kronan som sträcker sig mot himlen. Därför är de med i boken.
 
Om boken:

Med ett hjärta för alla
Kärleken är universums starkaste kraft

Tänk om du en dag fick till dig att det finns en del Gud har att säga oss, och att DU ska förmedla det i en bok! Det hände Joanna Eksand. Boken är en dialog mellan Gud och Joanna, som tar dig med på en upptäcktsfärd genom vitt skilda ämnen. Du får veta mer om en människas värde, förmågor och möjligheter, och hur Gud älskar oss alla villkorslöst. Här finns hopp, entusiasm, glädje och humor.
 
Smakprov ur boken:

Gud är min bästa vän
”Gud finns inte!” ”Gud är bara någon figur som religionerna hittat på som ett sätt att förtrycka och skrämma människor!” – Ja, det är alldeles riktigt att denna gud inte är den jag menar i rubriken. Men Gud finns. Överallt. Jag borde ju veta det, eftersom Gud är jag. Och jag vet att det är svårt att ta till sig, men det är bara frågan om hur du väljer att uppfatta mig, eller hen. Jag skriver ”hen” eftersom jag är både kvinna och man. Hur skulle det kunna vara annorlunda om alla är en del av Gud? Gud finns i vetenskapen, i kyrkan, i rymden, i moskén, i naturen, i det lilla barnet, i den gamla rynkiga damen, i det stora, i det lilla, i sorg, i glädje, och i varje annan aspekt av livet och tillvaron du kan tänka dig. Gud är allt, det finns inget som inte kan vara Gud. Kalla detta medvetande vad du vill, Gud är oftast en väldigt värdeladdad beteckning, något som man har bestämt sig för vad det är. Men jag låter mig inte bestämmas eller ramas in, Gud är vad du väljer, just här och nu. Av det följer naturligt att jag inte ramar in någon annan eller något annat heller.

Eftersom jag kan visa mig på alla vis och vara allt, så förväntar jag mig inte att du är på något speciellt vis, utan vill att du ska vara precis den du vill vara. Och om du inte är nöjd med dig själv, försök igen och uttryck dig på något nytt sätt som förhoppningsvis ligger närmare din sanning om vem du är och vill vara. Det är aldrig för sent, och man kan alltid försöka igen. Gud älskar alla, förbehållslöst, vilket är svårt för er att förstå eftersom ni själva nästan alltid har förbehåll i er kärlek. Ni älskar bara någon om denne uppträder inom vissa ramar, det finns till och med gränser för era barn. Men inte för mig. Gud blir aldrig arg, fördömer aldrig och förlåter aldrig, för det finns inget att förlåta. Gud tröttnar aldrig och uppmuntrar alltid, och Gud ger aldrig någonsin upp hoppet. Gud låter alla följa sin egen väg, oavsett om det innebär att man inte tror på mig, att man fördömer mig eller tycker att jag har förstört ens liv. Sanningen är att man skapar sin egen tillvaro, Gud ger en möjligheterna, och så väljer man själv.

Allt som försöker begränsa, skrämma eller stoppa är inte Guds intention, det är mänskliga ageranden. Och till den som säger att man inte tror på Gud för att man tror på vetenskapen vill jag säga – Gud är vetenskapen. Det är jag som har skapat tillvaron, inklusive alla fysiska lagar, all kemi, all biologi, allt som finns att upptäcka. Du får tro precis vad du vill, men kom ihåg att om du någon gång känner hur du håller på att uppslukas av ett svart hål, en avgrund av förtvivlan, hopplöshet, sorg, då finns jag där likafullt. Be om hjälp, Gud hör och hjälper, oavsett om du vänt mig ryggen genom ditt liv, för du kan aldrig separera dig från Gud. Vi två är ett och samma. Sträck ut din hand, be om hjälp och vägledning och se vad som händer. Det behöver inte vara enbart i stunder av förtvivlan, det finns alltid tillfälle att prata med Gud, och jag lyssnar alltid. Det finns inget som är för litet, eller stort, skämmigt eller tramsigt, ovärdigt eller hemskt. Jag vet redan innan du börjar prata, eftersom vi delar samma hjärta och hjärna.

Var du än befinner dig i tillvaron, om du ber om vägledning så får du den. Det är bara fråga om att öppna dina sinnen, för svaren eller den vägledning du får kan ta alla möjliga former. En rubrik i tidningen, en replik i en film, något din granne säger över staketet, en känsla, en upplevelse, en vy, en bild, ett teaterstycke. Gud ser till att budskapet når dig, men det är du som måste ta emot det. Glöm aldrig att jag och du är ett och samma, vi kan aldrig separeras. Du är lika mycket skapare som jag, avancerade civilisationer har förstått det och skapar sin tillvaro på ett helt annat vis än vad ni än så länge gör, och på ett sätt som ni inte kan föreställa er. Men även ni människor kommer att nå den punkten när ni till fullo inser vad det innebär att vara ett med mig.

Tills dess: Ni är alla ett och samma, ingen själ står utanför gemenskapen, alla behövs. Och kärleken är den starkaste, mest potenta kraften i universum. Smaka på det budskapet, och känn efter vad det innebär av hopp, möjligheter och framtidstro.
Tillbaka